Economia Marii Britanii a scăzut cu 20% în aprilie, din cauza crizei coronavirusului

  • Economia Marii Britanii s-a contractat cu mai mult de 20% în luna aprilie, din cauza restricţiilor antiepidemice.
  • Scăderea „istorică” înregistrată în aprilie a afectat toate sectoarele economice.
  • Banca Angliei se declară pregătită să adopte măsuri de stimulare a economiei.
385 afișări
Imaginea articolului Economia Marii Britanii a scăzut cu 20% în aprilie, din cauza crizei coronavirusului

Economia Marii Britanii a scăzut cu 20% în aprilie

Economia Marii Britanii s-a contractat cu mai mult de 20% în luna aprilie, din cauza restricţiilor impuse pentru contracararea epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Oficiul britanic pentru Statistică a anunţat vineri seară că economia britanică a înregistrat o scădere de 20,4% în aprilie, un declin de trei ori mai mare decât în timpul crizei financiare din perioada 2008-2009.

Potrivit instituţiei, scăderea "istorică" înregistrată în aprilie a afectat toate sectoarele economice, dat fiind că cele mai multe activităţi au fost suspendate.

În contextul crizei, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că este pregătit să adopte măsuri de stimulare a economiei.

„Suntem pregătiţi să aplicăm măsuri. Încă suntem în mijlocul crizei, dar cifrele sunt în mare parte conforme cu situaţia la care ne aşteptam. Evident că este un număr mare şi dramatic, dar nu este surprinzător”, a afirmat Andrew Bailey.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici