Experimentul EFdeN: cum arată casa din oraş în care se pot cultiva roşii, care produce mai multă energie decât consumă şi în care controlul maşinii de spălat se face cu un smartphone?

"Casa inteligentă nu mai e considerată o modă, ci un fenomen care va lua amploare în viitor“, spune Florentina Totth, preşedintele Schneider Electric România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii pentru industria energetică.

719 afișări
Imaginea articolului Experimentul EFdeN: cum arată casa din oraş în care se pot cultiva roşii, care produce mai multă energie decât consumă şi în care controlul maşinii de spălat se face cu un smartphone?

Experimentul EFdeN: cum arată casa din oraş în care se pot cultiva roşii, care produce mai multă energie decât consumă şi în care controlul maşinii de spălat se face cu un smartphone? (Imagine: Ziarul Financiar)

În aproximativ o lună de zile, 70 de studenţi din România vor expune la Versailles, în faţa palatului Regelui Soare (Ludovic al XIV-lea), proiectul EFdeN, o casă care poate produce mai multă energie decât consumă, prin intermediul panourilor solare.

Echipa României va avea de luptat cu alte 19 proiecte de case solare în noua ediţie a competiţiei Solar Decathlon, acolo unde şi-a făcut debutul casa Prispa, locuinţă care acum produce energie în satul Luncani şi care este deţinută de o familie din Bacău.

„România este una dintre cele 20 de ţări care au intrat direct în finala de la Versailles. Proiectele care vor fi prezentate se înscriu în trei categorii: clădiri noi, clădiri construite peste alte clădiri, nişte plombe urbane, dacă vreţi, şi soluţii pentru clăidiri vechi. Totul este însă pentru mediul urban“, spune Alexandra Fulga, coordonatorul de comunicare al EFdeN (Funcţie de N unde N este natura).

Citeşte mai multe despre proiectul cu care studenţii români vor concura la Paris pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici