Exporturile de armament ale României au crescut la 131 milioane de euro. Care au fost cei mai importanţi clienţi ai noştri în 2011

România a exportat armament în valoare de 131 de milioane de euro în 2011, în creştere cu 6% faţă de anul precedent şi cu aproape 30% faţă de exporturile din 2009, conform rapoartelor trimestriale publicate de Departamentul pentru Controlul Exporturilor din cadrul Ministerului de Externe.

909 afișări
Imaginea articolului Exporturile de armament ale României au crescut la 131 milioane de euro. Care au fost cei mai importanţi clienţi ai noştri în 2011

Exporturile de armament ale României au crescut la 131 milioane de euro. Care au fost cei mai importanţi clienţi ai noştri în 2011 (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

În 2011, România şi-a întărit vânzările de armament în unele state, dar a şi pierdut contracte în alte părţi ale globului. Astfel, SUA, Afganistan şi Marea Britanie au cheltuit de două ori mai mulţi bani pe armament importat din România, faţă de anul precedent.

Clienţi precum Maroc şi-au înjumătăţit importurile din România, iar Germania a cumpărat de aproape 4 ori mai puţin armament românesc. De asemenea, România nu a mai exportat aproape nici un fel de armament în Irak, faţă de anul precedent când a vândut de 10,5 milioane de euro.

Cel mai bun client de armament românesc în 2011 au fost Statele Unite ale Americii.

Aşa-zisele surprize faţă de anul precedent apar în cazul Olandei, statul european care a cheltuit cei mai mulţi bani pe armament românesc, în ciuda tensiunilor diplomatice privind aderarea României la spaţiul Schengen. Cu un an înainte, Olanda cumpărase doar lunete pentru arme de vânătoare, în valoare de câteva zeci de mii de euro. De asemenea, Bulgaria a fost un client bun de armament pentru România în 2011, după ce în 2010 nu cumpărase mai nimic din ţara noastră.

Citeşte mai multe despre creşterea exporturilor de armament ale României pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici