Grecii muncesc cel mai mult din lume. Statistica la care nimeni nu s-ar fi aşteptat

Muncesc grecii mai mult decât nemţii? Întrebarea poate suprinde, dar contrar ideilor "primite de-a gata" grecii muncesc cu adevărat de două ori mai mult decât germanii.

76 afișări
Imaginea articolului Grecii muncesc cel mai mult din lume. Statistica la care nimeni nu s-ar fi aşteptat

Grecii muncesc cel mai mult din lume. Statistica la care nimeni nu s-ar fi aşteptat (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit săptămânalului Slate care citează cifre ale OCDE, grecii muncesc în medie 2.120 de ore pe an, în vreme ce germanii lucrează doar 1.429 de ore în acelaşi interval.

Datele oferite de OCDE, fondate pe anchete în rândul muncitorilor nu lasă loc de interpretări. Grecii muncesc cele mai multe ore pe an, urmaţi de polonezi, italieni, americani, japonezi, portughezi, britanici, spanioli, irlandezi, francezi, germani şi olandezi.

Dacă priveşti lucrurile mai de aproape, ele sunt mai nuanţate. Mai întâi trebuie să se ţină seama de faptul că rata ocupării forţei de muncă în Grecia (61%) este mai slabă decât cea a Germaniei (68%). Altfel spus, proporţional cu populaţia, mai puţini greci muncesc "mai mult timp". Acest lucru presupune, la modul global, mai multe inegalităţi ale veniturilor.

Citeşte mai multe despre această statistică incredibilă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici