HARTA evoluţiei preţului la BENZINĂ în Uniunea Europeană. Cu cât s-a scumpit benzina în România în primele luni ale anului

Preţul benzinei a crescut, la pompă, cu circa 4,4% în primele două luni ale anului, de la 1,22 de euro pe litru la sfârşitul lui 2011, la 1,28 de euro pe litru la sfârşitul lunii februarie, reiese din cele mai recente date ale Comisiei Europene.

3543 afișări
Imaginea articolului HARTA evoluţiei preţului la BENZINĂ în Uniunea Europeană. Cu cât s-a scumpit benzina în România în primele luni ale anului

HARTA evoluţiei preţului la BENZINĂ în Uniunea Europeană. Cu cât s-a scumpit benzina în România în primele luni ale anului

Evoluţia preţului benzinei la pompă, respectiv a preţului care include toate taxele şi impozitele percepute de stat, clasează România pe ultimele poziţii în topului scumpirilor din Uniunea Europeană, respectiv pe locul 24.

Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Bulgaria (11,6%), Ungaria (11,5%) şi Polonia (10,9%). Singurul stat UE unde benzina s-a ieftinit în perioada analizată este Irlanda, unde preţul unui litru de carburant a scăzut uşor, cu 0,3% faţă de nivelul de la sfârşitul anului anterior.

În ceea ce priveşte preţul mediu al benzinei, România se află pe penultimul loc în Uniune, Bulgaria fiind singurul stat unde benzina este mai ieftină, respectiv 1,27 de euro pe litru.

Cu toate acestea, un angajat român care câştigă echivalentul salariului minim garantat îşi poate alimenta maşina lunar cu doar trei plinuri de benzină, reiese dintr-o analiză gândul. Asta în condiţiile în care în Italia, unde preţul carburantului este cel mai mare dintre statele UE, un beneficiar de salariu minim şi-ar putea folosi banii pentru a-şi face plinul de opt ori.

Citeşte mai multe despre evoluţia preţului la benzină pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici