Impactul Revoluţiei fiscale a guvernului ce va fi adoptată prin OUG face leul să se prăbuşească. Euro a depăşit pragul de 4,6 lei

Cotaţia oficială afişată miercuri de Banca Naţională a României este de 4,6198 lei/euro, nivel care nu a mai fost atins în ultimii cinci ani.

1750 afișări
Imaginea articolului Impactul Revoluţiei fiscale a guvernului ce va fi adoptată prin OUG face leul să se prăbuşească. Euro a depăşit pragul de 4,6 lei

Impactul Revoluţiei fiscale a guvernului ce va fi adoptată prin OUG fac leul să se prăbuşească. Euro sare de 4,63 lei miercuri dimineaţa pe piaţa interbancară. Băncile vind la ghişeu euro la 4,7 lei

Încă de la debutul şedinţei de tranzacţionare, pe piaţa interbancară, euro trecuse pragul de 4,6 lei, urcând pînă la un maxim de 4,6345 lei atins cu puţin timp înainte de ora 10.00. Apoi piaţa s-a calmat şi cotaţiile au scăzut treptat până la nivelul de 4,6198 lei/euro la ora 13.00 - ora afişării cotaţiei oficiale, după care au revenit pe creştere.

Euro nu a mai avut evoluţii peste pragul de 4,6 lei din săptămâna 23-27 iulie 2012, când a fost atins şi maximul istoric de 4,6397 lei.

TITLURILE ZILEI

În vara anului 2012, puseul de depreciere a leului a avut loc pe fondul unui referendum prin care se cerea suspendarea preşedintelui ţării; acum, revenirea peste pragul de 4,6 lei/euro are loc pe fondul dezbaterii în Guvern a pachetului de măsuri fiscale ce sde vor aplica din 2018.

Dolarul era cotat marţi dimineaţă la 3,9846 lei, o valoare mai temperată faţă de nivelul de ieri seară pe piaţa interbancară, care era extrem de aproape de pragul de 4 lei.

Premierul Mihai Tudose a anunţat ieri în Parlament că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin Ordonanţă de Urgenţă, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00.

Banca Naţională a României de asemenea a avertizat ieri că inflaţia pe termen scurt va creşte peste aşteptări, iar conduita fiscală a Guvernului va avea implicaţii asupra economiei. De asemenea, incertitudinea construirii bugetului public pe 2018 induce noi riscuri în economie.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a discutat marţi situaţia economiei şi raportul privind inflaţia, hotărând să îngusteze coridorul de fluctuaţie a dobânzilor între +/- 1,00 puncte procentuale de la +/- 1,25 pp, şi să gestioneze ferm lichidităţile din sistem. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici