Viitorul sună bine: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride

Lupta pentru mediu: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară.

52189 afișări
Imaginea articolului Viitorul sună bine: în 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride

Sursa foto: Mediafaxfoto

Gheorghe Ţucu, fondator şi ma­naging partner al Valeg Creative Solutions, se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hi­bride cu cogenerare solară şi este de părere că este mai folositor şi mai pro­fitabil să se producă energie pen­tru consumul propriu, prin aplicarea stan­dardului Nearly Zero Energy Buildings (nZEB), scrie ZF.

„Panourile fotovoltaice hibride cu cogenerare solară sunt o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte res­pec­tiva clădire, iar pe de altă parte, re­duce substanţial factura cu energia a acesteia. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri foto­vol­taice hibride cu cogenerare solară. Solu­ţia pură de energie regenerabilă este cogenerarea solară, care în­seamnă producerea simultană de căl­du­ră şi electricitate, utilizând panouri foto­voltaice hibride pentru consumul pro­priu al locaţiei, nu pentru a vinde în reţea“, a declarat Gheorghe Ţucu.

„Prin astfel de investiţii creşte re­zilienţa reţelei de distribuţie. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA. O astfel de investiţie se recuperează în 3-4 ani de zile, iar durata de viaţă a acestor panouri este de 20-25 de ani“, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici