Indicele de încredere macroeconomic este la maximul ultimelor 16 luni. BNR va reduce din nou dobânda-cheie

Indicele de încredere macroeconomică CFA România, care cuantifică aşteptările analiştilor financiari privind evoluţia economiei pe un an, a atins în august cel mai ridicat nivel înregistrat din mai 2012 (47,8) pe seama îmbunătăţirii percepţiei asupra condiţiilor curente din mediul de business.

351 afișări
Imaginea articolului Indicele de încredere macroeconomic este la maximul ultimelor 16 luni. BNR va reduce din nou dobânda-cheie

Indicele de încredere macroeconomic este la maximul ultimelor 16 luni. BNR va reduce din nou dobânda-cheie (Imagine: Shutterstock)

Economia ar putea primi lunea vi­itoare un alt semnal de încredere printr-o nouă decizie a Băncii Naţionale de reducere a dobânzii-cheie la lei, probabil până la 4,25% conform estimărilor avansate de majoritatea ana­liştilor bancari.

În august creditarea a rămas pe minus, riscând să submineze perspectivele de creştere a economiei pe termen mediu, trendul negativ al finanţărilor private şi slăbiciunea persistentă a consumului reclamând noi stimuli. Şi BNR şi-a arătat luna trecută preocuparea de a transmite un semnal de încredere către economie, care ar putea fi întărit luni prin a treia reducere consecutivă a dobânzii la lei, în concordanţă cu scăderea inflaţiei.

Citeşte mai multe despre încrederea în economia României pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici