Interviu cu "hackerii" români al căror business a fost cumpărat de Twitter

Spun despre ei că sunt "hackeri talentaţi din România", fără să facă referire la sensul negativ al cuvântului. Atraşi de programare încă de la vârste fragede, au început să caute oameni cu aceleaşi pasiuni. S-au găsit întâia oară la un concurs de inrmatică, iar mai târziu, la aceeaşi facultate.

882 afișări
Imaginea articolului Interviu cu "hackerii" români al căror business a fost cumpărat de Twitter

Interviu cu "hackerii" români al căror business a fost cumpărat de Twitter

Au urmat intershipuri la Google şi Microsoft, din care "au învăţat cum se lucrează în vârf la tehnologie", dar le-au refuzaofertele. Ofertele de nerefuzat, poate, pentru alţi tineri: 90.000 de euro plus alte bonusuri.

"Dacă le primeşti o dată, o să le primeşti mereu". În 2009 s-au gândit să se apuce serios de un business. Şi au început să gândească nişte prototiuri.

"În Silicon Valley «hacker» este un programator talentat şi foarte entuziasmat de tehnologie. Cele mai multe inovaţii vin de la ei. Acesta e sensul în care folosim noi cuvântul. Mai există şi un sens negativ cu care noi nu se identificăm - persoana care accesează neautorizat date şi reţele protejate", au povestit cei doi tineri antreprenori într-un interviu pentru incont.ro

"Pentru noi, succesul se masoară în impactul asupra vieţii oamenilor şi industriei".

Astazi, pot spune că au dat lovitura cu o aplicaţie care "a trecut prin multe iteraţii". Dintr-un social news reader s-a transformat pe parcurs într-un rezumat zilnic al celor mai importante ştiri din graful social, "adică dintre dintre toţi prietenii tăi de pe Twitter şi Facebook".

Twitter s-a aratat interesat de aplicaţia lor şi le-a făcut o ofertă, pe care de data aceasta n-au mai putut s-o refuze. "Suntem foarte multumiţi de rezultat şi de ceea ce urmează", spun Cristian Strat (27 de ani) şi Mircea Pasoi (25 de ani), care trăiesc în Vancouver (SUA) de doi ani, iar acum se pregătesc să-şi mute biroul în San Francisco.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici