Întreprinzătorii stau la coadă ore în şir pentru a-şi plăti taxele

În pofida zecilor de milioane de euro cheltuite pe sisteme informatice, întreprinzătorii stau la cozi ore întregi, în stradă, să-şi plătească taxele.

278 afișări
Imaginea articolului Întreprinzătorii stau la coadă ore în şir pentru a-şi plăti taxele

Întreprinzătorii stau la coadă ore în şir pentru a-şi plăti taxele (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax foto)

Modernizarea statului se dovedeşte o vorbă goală. Firmele au ajuns să angajeze special oameni să stea la cozile ANAF.

Nervi, aglomeraţie, îmbrânceli şi nemulţumire - aceasta era atmosfera ieri dimineaţă din faţa sediului Administraţiei Fiscale a Sectorului 2 unde circa 100 de oameni stăteau la coadă pentru a depune la ghişee documente necesare pentru plata impozitelor şi taxelor către statul român.

"Înainte de revoluţie stăteam la coa­dă la carne, acum stăm la coadă să plătim taxe", spune Ion P., persoana fizică autorizată, care stă­tea la coadă la ANAF de jumătate de oră.

În condiţiile în care toate admi­nistraţiile fiscale din toată Europa aleargă după bani şi se străduiesc să îmbună­tăţească gradul de colectare şi să reducă evaziunea fiscală, în România oamenii trebuie în continuare să stea la coadă ca să depună formularele fiscale şi să plătească taxele.

Citeşte mai multe despre modul în care întreprinzătorii sunt nevoiţi să-şi plătească taxele pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici