Investiţiile străine directe au scăzut în primul trimestru la 425 milioane euro

Investiţiile străine directe au totalizat în primul trimestru 425 milioane euro, în scădere faţă de valoarea de 444 milioane euro din aceeaşi perioadă a anului trecut.

174 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe au scăzut în primul trimestru la 425 milioane euro

Investiţiile străine directe au scăzut în primul trimestru la 425 milioane euro (Imagine: Shutterstock)

Conform datelor publicate de BNR, participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au însumat 396 milioane euro, iar creditele intra-grup au însumat 29 milioane euro.

Investiţiile străine directe au finanţat 78,1% din deficitul contului curent în trimestrul I.

Anul trecut, investiţiile străine directe au scăzut cu 13,6% faţă de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungând astfel la minimul ultimilor nouă ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici