Irakul refuză grâul românesc pentru a doua oară în ultimele două luni

Irakul a lansat o comandă pentru 50.000 de tone de grâu, licitaţie la care nu vor putea participa însă traderii ce urmează a livra grâu de origine românească, potrivit informaţiilor dintr-un anunţ postat Grain Board of Iraq, instituţia responsabilă de achiziţiile de cereale ale guvernului de la Bagdad.

989 afișări
Imaginea articolului Irakul refuză grâul românesc pentru a doua oară în ultimele două luni

Irak-ul refuză grâul românesc pentru a doua oară în ultimele două luni (Imagine: Thomas Dan/Mediafax foto)

Refuzul irakienilor de a achiziţiona grâu produs de fermierii români este a doua mişcare de acest tip din ultimele două luni. Oficialii irakieni nu au motivat în niciun fel decizia.

La începutul lunii februarie Irak-ul a plasat o comandă similară, atunci fiind exclus de la achiziţie atât grâul din România cât şi cel din Statele Unite.

Valoarea comenzii plasate de Bagdad se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF ce au în vedere preţurile de pe pieţele internaţionale.

Citeşte mai multe despre al doilea refuz al Irakului de a achiziţiona grâu românesc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici