Japonia şi Coreea de Sud mănâncă grâu românesc de 32 de milioane de euro

Traderii din România au exportat în luna august aproape 180.000 de tone de grâu românesc către piaţa din Japonia şi din Coreea de Sud. Cumulat, valoarea exporturilor către aceste două destinaţii a fost de 32 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat, oficiul european de statistică.

545 afișări
Imaginea articolului Japonia şi Coreea de Sud mănâncă grâu românesc de 32 de milioane de euro

Japonia şi Coreea de Sud mănâncă grâu românesc de 32 de milioane de euro (Imagine: Mircea Gherase/ Mediafax Foto)

„Faptul că Japonia a comandat grâu din România arată că avem un grâu de calitate“, afirmă Sorin Dogaru, directorul diviziei de agricultură a InterAgro, producător şi exportator de materii prime agricole cu afaceri de peste 650 milioane de euro anual.

Prezenţa grâului românesc pe cele două pieţe în această toamnă arată competitivitatea mărfii româneşti având în vedere că cele două economii asiatice se află în raza de influenţă a exporturilor de grâu din Statele Unite şi din Australia.

Citeşte continuarea articolului despre exportul de grâu către Japonia şi Coreea de Sud pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici