Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până de Crăciun. Promisiunea, făcută de PNL

Proiectul legii bugetului de stat pe 2022 va fi prezentat în Parlamentul României înainte de 20 decembrie 2021 pentru a fi dezbătută şi aprobată, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe. Despre avertismenul lui Florin Cîţu legat de pensii, Stroe a spus că a fost doar „o constatare”.

757 afișări
Imaginea articolului Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până de Crăciun. Promisiunea, făcută de PNL

Legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlament până de Crăciun. Promisiunea, făcută de oamenii din PNL

Ionuţ Stroe a declarat, luni, în conferinţă de presă, că în şedinţa Biroului Executiv al PNL, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României.

„Legea va fi prezentată pentru a fi dezbătută şi adoptată la timp”, a spus Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe a mai spus că în BEX au fost discuţii legate de chestiunile de fiscalitate şi concluzia a fost că nu vor fi noi taxe introduse.

„Mare parte a discuţiilor au fost legate de politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a Legii bugetului de stat. De altfel, am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia în primul rând legată de noi taxe care cu siguranţă nu vor exista în acest buget, ţinem foarte mult la acest lucru, iar în al doilea rând pe anumite chestiuni care ţin de menţinerea reducerii deficitului bugetar şi de menţinerea tuturor indicilor macroeconomici angajaţi în discuţiile noastre cu Comisia Europeană. Ţinta de deficit bugetar în limita a 5,84 de procente este o respectare a angajamentului semnat pe 2022”, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL.

Acesta a precizat că PNL rămâne consecvent în ceea ce priveşte reformarea sistemului de pensii, chestiune prevăzută şi în PNRR şi discutată şi cu Comisia Europeană.

Întrebat despre avertismentul dat de preşedintele PNL Florin Cîţu în privinţa creşterii pensiilor, Stroe a spus că este „o constatare”.

„Nu este un avertisment, ci o constatare a unei situaţii de fapt. De altfel, creşterea pensiilor va determina atingerea acestui prag de 9,4% pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia. Este evident că trebuie să ţinem cont de acest lucru în viitor în ceea ce priveşte construcţia bugetară şi să încercăm să nu depăşim această limită”, a răspuns Stroe.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, atrage atenţia asupra costului care va fi plătit pentru creşterea pensiilor şi a pensiilor minime de la 800 la 1.000 de lei: „Ne ducem la 9,5% din PIB, adică atingem cifra alocată în PNRR”, le-a spus Cîţu colegilor săi în şedinţa BEX.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici