Liviu Tudor: "Am simţit că trebuie să ajutăm la dezvoltarea generaţiei următoare"

1697 afișări
Imaginea articolului Liviu Tudor: "Am simţit că trebuie să ajutăm la dezvoltarea generaţiei următoare"

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, investeşte în tineri şi istorie

Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development şi cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, şi-a făcut un scop din restaurarea valorilor patrimoniale, precum şi din formarea tinerei generaţii. În acest sens, Liviu Tudor, antreprenor cu 24 de ani de experienţă de business pe piaţa locală, s-a implicat activ în proiecte de responsabilitate socială, prin Fundaţia Tudor pe care o patronează, precum şi prin construirea celui mai mare campus privat din România, West Gate Studios.

„Suntem în pragul unor dezvoltări importante, iar în următorii ani, lucruri spectaculoase se vor întâmpla în această ţară. Tocmai pentru că suntem implicaţi atât de activ în zona de business,    „ am simţit, împreună cu echipa mea, că trebuie să ajutăm la dezvoltarea generaţiei următoare”, explică Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park şi West Gate, decizia de a construi West Gate Studios.

În cadrul primului campus privat din România este încurajat voluntariatul, implicarea în activităţi adminstrative şi culturale care permit dezvoltarea personală, schimbul de idei şi acumularea de experienţe importante pentru viitorul tinerilor. În plus, amplasarea complexului în imediata apropiere a parcului de birouri cu acelaşi nume, poziţionează studenţii chiar lângă cele mai importante companii multinaţionale prezente în România, printre care Societe Generale, Ericsson sau Siemens.

Liviu Tudor şi rolul Clubului de Roma în dezvoltarea tinerilor

În strânsă legătură cu această viziune de sprijinire a următoarei generaţii este şi implicarea omului de afaceri Liviu Tudor în activitatea Clubului de la Roma, un Think Tank ce reuneşte personalităţi de seamă din întreaga lume. Scopul? Identificarea şi dezbaterea unor soluţii pentru viitorul planetei care au la bază investiţii în educaţie.  În calitate de Secretar General al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, Liviu Tudor a fost gazda conferinţei „Europa, încotro?”, organizată anul trecut în România, pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea asociaţiei. „După ceea ce văd zilnic în jurul meu, sunt şanse foarte mari ca în următoarele decade să asistăm la îndeplinirea unor lucruri extraordinare. Văd studenţi dedicaţi, cu sete de a învăţa lucruri noi, hotărâţi să-şi facă simţită contribuţia. Nu există limite pentru ceea ce poţi obţine prin educaţie. Cred cu tărie în acest lucru şi de aceea  investesc în educaţie”, declara preşedintele Genesis Development la acea vreme.

De asemenea, omul de afaceri consideră că pentru a putea asigura o dezvoltare sustenabilă şi de durată, orice popor trebuie să îşi valorifice istoria. De aceea a decis să se implice, prin Fundaţia Tudor, în proiecte de restaurare a monumentelor istorice, fiind chiar el adeptul unui echilibru între avansul tehnologic şi conservarea patrimonoului cultural. Turnul şi Bastionul Măcelarilor din Cetatea Sighişoara, parte a patrimoniului mondial UNESCO şi două case tradiţionale de lemn din Breb sunt doar câteva dintre monumentele ce vor fi restaurate în 2014. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici