Lumea ar putea rămâne fără ciocolată

Creşterea cererii globale pentru ciocolată este mai mare decât cea a producţiei de boabe de cacao, împingând în sus preţurile, iar până în şase ani deficitul de ciocolată la nivel mondial ar putea ajunge la un milion de tone, scrie The Telegraph.

917 afișări
Imaginea articolului Lumea ar putea rămâne fără ciocolată

Lumea ar putea rămâne fără ciocolată (Imagine: Shutterstck)

Barry Callebaut, cel mai mare producător de ciocolată la nivel mondial, este cel mai recent jucător de pe piaţa de profil care şi-a exprimat îngrijorările legate de creşterea preţurilor şi posibila penurie de ciocolată.

În raportul anual privind rezultatele financiare, compania elveţiană a anunţat că vânzările de ciocolată au crescut cu aproape 12% în primele opt luni ale anului, la 1,7 milioane de tone, mulţumită majorării cererii globale.

Citiţi continuarea materialului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici