Masterplanul gogoşilor de campanie: 22 de autostrăzi până în 2030

Ca în fiecare campanie electorală, românilor li se promite din nou că vor putea circula pe sute de noi kilometri de autostradă în următorii patru ani. Programele de guvernare ale USL şi ARD promit finalizarea unor autostrăzi începute şi a altora unde încă lucrările nu au demarat.

887 afișări
Imaginea articolului Masterplanul gogoşilor de campanie: 22 de autostrăzi până în 2030

Masterplanul gogoşilor de campanie: 22 de autostrăzi până în 2030. (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Între acestea se află şi autostrada Comarnic-Braşov (58 km) în cazul căreia statul a avut mai multe încercări ratate de a o construi.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, pentru gândul, că, în cazul autostrăzii care va lega Comarnic de Braşov, va fi aplicată o "procedură specială", acceptată la nivel european, astfel încât în 2013 să fie demarate lucrările de construcţie.

"A fost blocată vechea procedură care se finaliza în 24 de luni şi care presupunea să se facă totul de la zero, fără să se ţină cont de nimic din ce exista deja. Asta însemna alţi bani pentru un alt studiu de fezabilitate, alt proiect. Acum intrăm pe o procedură specială, acceptată de Uniunea Europeană, în care folosim tot ce a fost, doar reverificat, şi putem să o lansăm în şase luni", a declarat, pentru gândul, premierul Victor Ponta.

USL promite în programul de guvernare, la capitolul "Marile proiecte de investiţii 2013-2016", printre altele, finalizarea autostrăzii Bucureşti-Arad, "pentru a lega România de Europa", a Autostrăzii Transilvania şi a tronsonului Braşov-Predeal-Comarnic. În plus, USL îşi propune să demareze proiectul Autostrăzii de Sud Bucureşti- Alexandria-Craiova-Drobeta-Turnu Severin-Timişoara, a Autostrăzii Vest-Est Târgu Mureş-Iaşi (Ungheni) şi să finalizeze centura Bucureştiului, la profil de autostradă.

Citeşte articolul integral despre gogoşile din campania electorală pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici