Măsurile Guvernului sunt inutile dacă nu revine încrederea oamenilor în economie

Intenţia guvernului de a stimula consumul prin noile măsuri fiscale - înjumătăţirea ratelor la credite pentru populaţia cu venituri mici şi susţinerea salariilor pentru firmele care creează noi locuri de muncă - este bine pri­mită, dar dacă nu revine încrederea oamenilor în eco­nomie, eforturile autorităţilor riscă să fie zadarnice.

345 afișări
Imaginea articolului Măsurile Guvernului sunt inutile dacă nu revine încrederea oamenilor în economie

Măsurile Guvernului sunt inutile dacă nu revine încrederea oamenilor în economie (Imagine: Shutterstock)

„Credem că trebuie să recâştigăm pas cu pas încrederea în economie, dar poate nu prin măsuri unilaterale sau care vizează o anumită zonă a populaţiei, ci prin măsuri care să stimuleze creşterea producţiei. Spre exemplu, ar trebui să consumăm mai mult din producţie internă şi nu din import“, a spus Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.

Populaţia care are credite la bănci trebuie să înţeleagă că, indiferent de măsurile luate de guvern, „nimeni nu te iartă de nicio datorie“, iar orice reducere actuală de costuri  va genera cheltuieli ulterioare, a explicat şi Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance.

Citeşte mai multe despre măsurile Guvernului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici