Mii de tone de alge, pe litoralul românesc: Care sunt staţiunile cele mai afectate | FOTO

Peste 6.300 de tone de alge au fost colectate în acest sezon estival de pe plajele litoralului românesc, cea mai mare cantitate fiind strânsă de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8067 afișări
Imaginea articolului Mii de tone de alge, pe litoralul românesc: Care sunt staţiunile cele mai afectate | FOTO

Mii de tone de alge, pe litoralului românesc: Care sunt staţiunile cele mai afectate

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), în urma condiţiilor meteorologice din aceste zile fenomenul de formare a algelor a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul.

În perioada mai-august, angajaţii ABADL au colectat de pe plaje 6.300 de tone de alge. „Cea mai mare cantitate de alge colectată de pe plaje a fost de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud-Tuzla-Costineşti şi apoi de Năvodari”, au transmis reprezentanţii ABADL sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Numai în ultimele două săptămâni, angajaţii au strâns peste 1.300 de tone de alge din aproape toate staţiunile litoralului românesc.

„Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrări fiind interzise şi din motive de siguranţă. Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, în fiecare noapte, în intervalul orar 22.00 – 06.00. Facem precizarea că prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii”, au mai transmis reprezentanţii ABADL.

Aceştia mai menţionează că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. Totodată, acţiunile de strângere şi transport a algelor cu utilajele şi autospecialele din dotare sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces, dar şi de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă, mai susţin reprezentanţii ABADL.

Taguri:
alge,
adunate,
litoral

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici