Ministrul britanic al afacerilor a discutat cu şefii companiilor din energie creşterea preţurilor la gaz

Ministrul britanic al afacerilor a discutat cu şefii celor mai mari furnizori şi operatori de energie din Marea Britanie, sâmbătă, despre creşterea preţurilor la gaze, care ameninţă o serie de industrii, inclusiv furnizori de carne, scrie Reuters.

548 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al afacerilor a discutat cu şefii companiilor din energie creşterea preţurilor la gaz

Creşterea preţurilor a forţat deja mai mulţi furnizori interni de energie să renunţe la afaceri şi a închis fabricile de îngrăşăminte care produc şi dioxid de carbon, utilizat în abatoare, înainte de sacrificarea animalelor, precum şi pentru prelungirea termenului de valabilitate al cărnii.

Ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng s-a întâlnit cu directori de la National Grid, Centrica, EDF şi autoritatea de reglementare Ofgem pentru a discuta problema şi a spus că este încrezător că există suficiente capacităţi pentru a satisface cererea.

"Securitatea energetică este o prioritate absolută", a spus Kwarteng pe Twitter. "Lucrăm îndeaproape cu Ofgem şi cu operatorii de gaze pentru a monitoriza cererea şi oferta."

Guvernul a fost forţat să acţioneze din cauza nivelului scăzut al stocurilor de gaze, al reducerii livrărilor din Rusia, a producţiei reduse de energie regenerabilă şi întreruperile producătorilor de energie nuclară, situaţie care a majorat preţurile europene ale gazului la niveluri record.

Dermot Nolan, fostul şef al Ofgem, a declarat pentru BBC că se aşteaptă ca preţurile să rămână ridicate în următoarele patru luni şi nu este clar ce ar putea face guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici