Muncitorii de pe şantierul centurii Bacău şi-au luat liber, la doar o săptămână după ce lucrările au fost anunţate/ Ministrul Transporturilor: Termenele sub nicio formă nu vor fi întârziate

Muncitorii de pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău sunt liberi în perioada 21 – 26 martie, informează CNAIR, citând antreprenorul Spedition UMB.

3961 afișări
Imaginea articolului Muncitorii de pe şantierul centurii Bacău şi-au luat liber, la doar o săptămână după ce lucrările au fost anunţate/ Ministrul Transporturilor: Termenele sub nicio formă nu vor fi întârziate

CNAIR: La doar o saptamană după ce au anuntat santierul centurii Bacau, muncitorii şi-au luat liber

De marţi, 26 martie lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 07:00, precizează compania de drumuri.

„Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv.

Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite.

Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare şi a predat proiectul tehnic în trei luni, deşi contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază”, arată CNAIR.

Lucrările la varianta ocolitoare Bacău au început săptămâna trecută, ca parte a autostrăzii Moldova, în aceeaşi zi în care un omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi inaugura singurul metru de autostradă din Moldova. Ulterior presa a relatat despre întreruperea lucrărilor, iar CNAIR a caraterizat aceste relatări drept informaţii false.

Cuc, despre Centura Bacău: Termenele sub nicio formă nu vor fi întârziate

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a spus, miercuri, că lucrările la Centura Bacău, care face parte din Autostrada Moldova, va fi finalizată la termen, în ciuda discuţiilor iscate în ultimele zile.

„Cine îl cunoaşte pe domnul Umbrărescu, ştie cum îşi desfăşoară activitatea. (...) Umbrărescu are stipulat în contractul colectiv de muncă faptul că muncitorii lucrează doar trei săptămâni pe lună. Luni seara m-am deplaşat la şantier, la ora 6 seara, utilajele lucrau. Dânsul va lucra în ture duble, dar nu va sista lucrările, aşa este stipulat în contractul colectiv de muncă. (...) Dacă aveam prezumţia că nu-şi desfăşoară activitatea, nu m-aş fi dus să-l girez. (...) Termenele sub nicio formă nu vor fi întârziate”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Transporturilor a susţinut că deja lucrările la Centura Bacău sunt la 10% din stadiul fizic, respectiv au fost decopertaţi 16 kilometri la regim de autostradă şi cinci foreze, care au lucrat neîncetat, au fost aduse la faţa locului.

Termenul de execuţie pentru această lucrare este de 24 de luni şi 9 luni pentru proiectare, dar proiectarea a fost finalizată într-o lună, potrivit ministrului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici