NATO se îndreaptă spre tehnologii disruptive şi startup-uri pentru a câştiga competiţa cu adversarii

NATO dezvoltă noi tehnologii, cum ar fi abilitatea de a imprima piese 3D pentru arme şi de a le livra prin intermediul dronelor, precum a-şi păstra avantajele competitive în raport cu Rusia, China şi alţi potenţiali adversari, informează Reuters.

4569 afișări
Imaginea articolului NATO se îndreaptă spre tehnologii disruptive şi startup-uri pentru a câştiga competiţa cu adversarii

NATO se îndreaptă spre tehnologii disruptive şi startup-uri pentru a câştiga competiţa cu adversarii

Generalul Andre Lanata, care a preluat conducerea Supreme Allied Commander Transformation (SACT) în septembrie, a declarat într-o conferinţă, la Berlin, că departamentul său a prezentat peste 21 de proiecte disruptive în timpul exerciţiilor militare din Norvegia din această lună.

El a solicitat atât startup-urilor, cât şi fabricanţilor tradiţionali de arme să colaboreze cu alianţa nord-atlantică pentru a stimula inovarea, în măsura în care accesul facil la tehnologiile emergente a ajutat adversarii să reducă din decalajele dintre armate.

TITLURILE ZILEI

Lanata a găzduit o a treia manifestare dedicată inovaţiei, în paralel cu conferinţa din această săptămână, în care 10 startup-uri şi companii mai mici şi-au prezentat ideile pentru a învinge roiuri de drone pe teren şi în aer. Compania belgiană ALX Systems, care construieşte drone pentru supraveghere, a câştigat competiţia.

NATO, a spus Lanata, se concentrează pe inteligenţa artificială, conectivitate, computere cuantice, big data şi viteze sporite, dar doreşte, de asemenea, să înveţe de la companii precum DHL şi alţii cum să îmbunătăţească logistica mutării armelor şi a trupelor.

Participanţii la conferinţă au avut întâlniri, în spatele uşilor închise, cu cei mai mari 15 producători de arme din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici