Opinie Cristian Hostiuc: Criza îl ajunge din urmă şi pe Ţiriac, care începe să ridice teme cu ce face guvernul

De obicei, cu foarte puţine excepţii, oamenii de afaceri români, care au ceva în spate, au creat branduri şi angajează sute şi mii de oameni nu prea vor să se implice public în politică, nici verbal, nici personal. Au prieteni şi relaţii în toate partidele, preferând să vorbească direct cu ei dacă au o problemă.

513 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Criza îl ajunge din urmă şi pe Ţiriac, care începe să ridice teme cu ce face guvernul

Opinie Cristian Hostiuc: Criza îl ajunge din urmă şi pe Ţiriac, care începe să ridice teme cu ce face guvernul (Imagine: Sorina Andreica - Publimedia))

Poate şi alţii au aceeaşi problemă, dar fiecare să-şi rezolve singur situaţia, nu? Deoarece câteodată au nevoie de cei aflaţi la putere, să răzbească mai repede în hăţişul birocratic al unei administraţii, oamenii de afaceri evită să-şi dea public cu părerea despre cei care sunt la putere, despre cum conduc ei un minister, o agenţie sau rezolvă o situaţie şi într-un final despre cum conduc ţara şi economia.

Părerile lor sunt generale, România are nevoie de infrastructură, o fiscalitate favorabilă investiţiilor, adică opinii pe care le găseşti în orice fel de raport şi sunt valabile pentru orice ţară. Cât timp economia a crescut, iar business-urile lor creşteau cu 30-40% şi chiar mai mult pe an, oamenii de afaceri nici nu se uitau în jur, să vadă ce fac cei care conduc statul.

Citeşte editorialul integral al lui Cristian Hostiuc despre Ion Ţiriac în Ziarul Financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici