Opinie Cristian Hostiuc: Oamenii politici şi-au dorit mai mult victoria, liderii din business s-au ascuns în birouri şi de aceea s-a instalat frica în economie

Dacă şi clasa economică şi-ar dori victoria, aşa cum politicienii - aproape toţi mediocri - îşi doresc puterea, atunci România ar fi cu mult înainte.

338 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Oamenii politici şi-au dorit mai mult victoria, liderii din business s-au ascuns în birouri şi de aceea s-a instalat frica în economie

Cristian Hostiuc (Imagine: Sorina Andreica/Publimedia)

Din păcate, toţi cei care conduc clasa economică şi din a căror muncă se strâng taxe şi impozite de 43 mld. euro într-un an, îşi doresc ca lucrurile să se schimbe la nivel politic din birou, din spatele luminii reflectoarelor, fără ca ei să se murdărească. 

Aş putea spune că toţi cei care compun elita economică, antreprenori, proprietari de mari afaceri, directori executivi ai celor mai mari companii, bancheri, consultanţi, sunt precum membrii cooperativei din fotbalul românesc. 

Fiecare vrea să-şi ia punctele acasă şi niciodată nu va deranja adversarul pe terenul lui. Din acest motiv, nici clasa economică nu deranjează clasa politică şi nici invers. Şi toată lumea speră ca lucrurile să se rezolve de la sine, locurile de muncă să se facă, economia să se refacă singură, fără ca nimeni să investească, toată lumea vrea strategii naţionale, dar fiecare din sectorul privat îşi împinge pe sub uşă strategia lui şi din acest motiv sectorul energetic este praf, sănătatea este la pământ şi înghite lacom din ce în ce mai multe miliarde de euro an de an, fără a lăsa ceva vizibil în urmă, educaţia se află la decenii distanţă faţă de cerinţele pieţei muncii, infrastructura financiară este rudimentară chiar şi după 22 de ani, fiind prizoniera unui grup restrâns de interese, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care economia suferă de lipsa finanţării. 

Noroc că internetul şi comunicaţiile mobile au luat-o puţin înainte. 

Citeşte articolul integral despre cum s-a instalat frica în economie pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici