Opinie Cristian Hostiuc: Ungureanu are şansa să pună în practică propriile rapoarte pe care le făcea la SIE şi să vadă cât sunt de valoroase pentru economie

Acum un an, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV l-am întrebat pe Mihai Răzvan Ungureanu dacă SIE - serviciul secret care acţionează şi strânge informaţii în afară cu implicaţii asupra României - a ştiut din timp că vine criza financiară şi economică peste noi.

436 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Ungureanu are şansa să pună în practică propriile rapoarte pe care le făcea la SIE şi să vadă cât sunt de valoroase pentru economie

Opinie Cristian Hostiuc: Ungureanu are şansa să pună în practică propriile rapoarte pe care le făcea la SIE şi să vadă cât sunt de valoroase pentru economie (Imagine: Sorina Andreica/Mediafax foto)

Şeful SIE atunci şi actualmente premierul desemnat a spus foarte sigur, într-un limbaj aseptic impecabil, şi fără să clipească că SIE a ştiut şi că a avertizat instituţiile abilitate să primească aceste informări despre criză, dar ce fac aceste instituţii cu aceste rapoarte nu este problema lui sau a SIE. E a altora, preşedinte, premier, miniştri, BNR, SRI şi cine-o mai primi rapoartele.

Adică i-a anunţat înainte pe preşedintele Traian Băsescu şi pe guvernatorul BNR Isărescu că vor lua în ianuarie 2009 de la FMI 20 de miliarde de euro, cel mai mare împrumut din istoria ţării, când ei în toamna lui 2008 declarau peste tot că România este izolată de criză şi că nu avem de ce să ne împrumutăm? Numai desecretizarea arhivelor, peste câteva decenii, ne va da răspunsul la această întrebare.

Până atunci Mihai Răzvan Ungureanu, 43 de ani, speranţa lui Traian Băsescu să aducă creşterea nivelului de trai, are ocazia unică de a lua în considerare rapoartele pe care le-a întocmit la SIE despre economie şi a acţiona efectiv pe baza lor în calitate de premier. De a le pune în practică şi a vedea cât sunt de valoroase.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici