Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dacă ar fi fost responsabil şi în 2009

Premierul Boc a anunţat în prima şedinţă de la Palatul Victoria din acest an că el, Guvernul, miniştrii şi-au îndeplinit "fără probleme" indicatorii propuşi de creştere economică şi deficit bugetar pentru anul 2011.

30 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dacă ar fi fost responsabil şi în 2009

Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dacă ar fi fost responsabil şi în 2009

"Încă odată apreciez efortul pe care l-aţi făcut (adresându-se miniştrilor - n. r.) pentru îndeplinirea ţintelor macroeconomice din 2011, faptul că am reuşit să rămânem în deficitul bugetar de 4,4 şi să avem o creştere economică de peste 1,5%, cât ne-am propus, aproape de 2%, este o dovadă de seriozitate şi de credibilitate a Guvernului în contextul european nu foarte optimist, context european încă măcinat de criza datoriilor suverane şi a deficitelor excesive şi de furtunile de pe pieţele financiare. De aceea, România nu are altă şansă decât să rămână credibilă, prudentă şi responsabilă. Şi de aceea vă invit ca şi în 2012 să nu avem în vedere anul electoral, ci în primul rând interesul României de a rămâne responsabilă, credibilă în plan internaţional", a spus premierul Boc în faţa miniştrilor şi a presei.

Dacă acest discurs l-ar fi ţinut în prima şedinţă de guvern din 2010 sau din 2011, ar fi meritat toate aplauzele şi România ar fi stat mult mai bine acum.

Să ne reamintim că în 2009 Guvernul Boc a cheltuit la buget cu 36 miliarde lei (8,5 miliarde euro) mai mult decât a încasat, iar în 2010 cu 33 miliarde de lei (7,8 miliarde euro). În 2011 a cheltuit cu 24 miliarde lei mai mult (5,7 miliarde euro). Nu mai punem la socoteală cât a făcut în aceşti ani datorie publică.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici