Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dau o bancă pentru un manager

Warren Buffett, celebrul investitor american, spunea că cel mai greu lucru în business este să găseşti un manager. El afirmă că niciodată nu cumpără o companie sau nu preia un pachet important de acţiuni dacă acea companie nu are un manager în care să creadă.

227 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dau o bancă pentru un manager

Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Dau o bancă pentru un manager

În ciuda faptului că "toţi cred că pot să fie manageri" şi ştiu cel mai bine cum trebuie făcut, numărul celor care sunt manageri cu adevărat este foarte mic. Iar acest lucru este valabil atât în România, cât şi în toată lumea. Marti, ZF a dat informaţia că grupul italian Intesa l-a anunţat pe Tomas Spurny, CEO-ul celei mai mari bănci locale, BCR, ca făcând parte din viitoarea echipă a CEO-ului Intesa.

BCR spune că Spurny a declinat în final oferta italienilor şi se va concentra asupra dezvoltării BCR.

Italienii nu au găsit în tot grupul lor pe nimeni altcineva care să se ocupe de restructurarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est decât pe Spurny, care mai lucrase pentru ei în Ungaria.

Pe de altă parte, grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR pentru care a plătit în 2005 o sumă fabuloasă de 3,75 mld. euro, nu a găsit niciun bancher în interiorul său pe care să-l trimită la BCR. A trebuit să recruteze pe altcineva din afară. Înaintea lui Spurny, BCR a fost condusă timp de patru ani de un britanic, Dominic Bruynseels, pe care austriecii îl recrutaseră din Africa, de la Barclays.

Asta arată că Erste nu are în pepiniera proprie un grup de manageri pe care să-i trimită în orice moment în fruntea operaţiunilor. Înainte de venirea Erste, BCR a fost condusă de doi preşedinţi: Ion Ghica în perioada 1990 - 1999 şi Nicolae Dănilă în perioada 1999 - 2007.

Banca Transilvania, numărul trei pe piaţa locală, îşi caută de opt luni un CEO. Poate îl găseşte până la urmă în această toamnă, dar tot de prin vecini.

Citeşte continuarea opiniei lui Cristian Hostiuc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici