Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Este timpul şi pentru exporturile româneşti

Atunci când vorbeşte vreun oficial despre dezvoltarea mediului de afaceri în relaţie cu străinătatea, prima referinţă şi deseori unica este posibilitatea de a atrage investitori străini.

161 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Este timpul şi pentru exporturile româneşti

Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Este timpul şi pentru exporturile româneşti

Să mă sune pe mine direct companiile străine care vor să investească aici, le-a transmis premierul Victor Ponta ambasadorilor României. Altceva ar fi trebuit să le spună dl. Ponta ambasadorilor: o să vă sun eu pentru fiecare companie cu capital românesc care vine la mine şi vrea să vândă mobilă, sticlă, termopane, ţiglă sau software în Rusia, Africa de Sud sau Polonia, să o sprijiniţi.

Dacă de la cel mai înalt nivel nu pleacă mesaje care să stabilească ţinte, cum să nu trimită ataşaţii comerciali ai României în Coreea de Sud sau Singapore răspunsuri de genul "Întrebaţi la Ministerul de Externe", atunci când sunt întrebaţi despre ce au făcut ei pentru a impulsiona exporturile româneşti în ţările unde reprezintă România.

Noul preşedinte al Franţei, François Hollande, i-a trasat ca temă guvernului ca până în 2017 deficitul comercial al Franţei (în afara balanţei energetice) să ajungă la zero, faţă de 70 de miliarde de euro în prezent.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici