Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Cum oare făcea România reactoare nucleare, iar acum nu se înţeleg cinci instituţii pentru un pasaj?

Este bine că premierul Victor Ponta a coborât în stradă şi a mers pe centura Capitalei să vadă cum stau maşinile blocate cu orele în lipsa unor pasaje, dar este rău că în spatele său nu era nimeni cu dosare în care să se afle date privind banii alocaţi de către guvern prin Ministerul Transporturilor pentru această rută.

505 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Cum oare făcea România reactoare nucleare, iar acum nu se înţeleg cinci instituţii pentru un pasaj?

Sorin Pâslaru

Guvernul Ponta a tăiat de trei ori la rând banii pentru centura Capitalei, la rectificarea din august 2012, la construcţia bugetului pe 2013 precum şi la rectificarea din iulie 2013.

Degeaba merge un manager pe teren dacă în cealaltă mână nu are hârtiile care să-i spună ce bani, ce resurse au fost alocate pentru acel proiect.

România este victima incongruenţei dintre banii din hârtii şi realitate. Miliarde sunt cheltuite în fiecare an, dar rezultatele nu se văd, iar unde este necesar nu sunt alocaţi. Este pur şi simplu o problemă de management: de confruntare a modificărilor fizice, din teren, cu hârtiile manevrate de birocraţi pe care totul este ca şi rezolvat. Când japonezii de la Makita care construiesc o fabrică de unelte la Brăneşti evaluează evoluţia lucrărilor cu drone - aparate de zbor teleghidate care fac fotografii din aer - o fac pentru a vedea lunar pe ce dau banii. Aloc resurse şi vreau să văd avansul lucrărilor. Simplu.

Înainte de ’89, cifrele de producţie de carne, ouă şi lapte erau umflate, iar rafturile erau goale. Acum, miliardele de euro cheltuite apar în hârtii, dar rezultatele sunt cele pe care le-a constatat chiar premierul Ponta ieri: sute de maşini blocate pe centura Bucureştiului, vitală pentru o regiune care susţine 25% din PIB-ul României.

Citeşte continuarea articolului de opinie al lui Sorin Pâslaru pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici