Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Tocmai acum este necesară reducerea taxelor, când economia încetineşte

În loc să gândească pragmatic şi să spună „ce-a fost luat e bun luat“, mediul de business din România a ajuns să susţină, în cor cu câţiva macroeconomişti, că este preferabilă menţinerea TVA la 24%, a supraaccizei pe benzină şi a taxei pe stâlp.

401 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Tocmai acum este necesară reducerea taxelor, când economia încetineşte

Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Tocmai acum este necesară reducerea taxelor, când economia încetineşte

Aceiaşi macroeconomişti care nu au soluţii pentru o creştere economică de 5%, cu toate că deja suntem la 4% şi fără măsurile drastice de eliberare a activelor îngheţate propuse de Ziarul Financiar în Programul România 5%, când România are de fapt nevoie de 8% pentru următorii 20 de ani ca să nu se dezintegreze economic şi social şi să-şi aducă la vatră fiicele şi fiii cei mai destoinici plecaţi azi pentru că nu văd aici un viitor.

Este ridicol să vezi că oameni care au „zbierat“ ca din gură de şarpe la introducerea taxei pe stâlp şi a supraccizei pe benzină tac mâlc la menţinerea celor două taxe care au lovit consumul şi investiţiile în 2014.

Să ţi se propună la un an distanţă eliminarea şi să nu aplauzi cu amândouă mâinile şi să susţii eliminarea lor? Cine să mai înţeleagă ceva?

Ani de zile toţi antreprenorii, fiscaliştii, analiştii, Consiliul Investitorilor Străini, AmCham au reclamat pe toate vocile că taxele sunt mari în România, vine un guvern, nu contează care, poate să fie şi de pe Lună, scade CAS, scade TVA la alimente, vrea să scadă TVA la toate produsele şi serviciile, impune pentru prima dată din 1990 încoace bonuri la orice „bombă“ de pe litoral şi nu e bine. „Suntem îngrijoraţi“. Teoria drobului de sare la pătrat.

Aceeaşi paradă de argumente ca la  propunerea de scădere a CAS cu 5% din vara anului trecut, cu Traian Băsescu jubilând la Cotroceni că nu ştiau „elevii“ din faţa lui ce este MTO şi cum se poate închide deficitul din 2015. Zeci de editoriale, deştepţii ţării punând la punct pe cei care degeaba studiază prin străinătate dacă nu au habar de „realitatea românească“. Pentru ce? Că a făcut cineva în sfârşit ceea ce mediul de business reclamă de 20 de ani, adică scăderea taxării muncii?

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici