Până la listarea Facebook, Tradeville vrea să aducă zece companii americane la Bucureşti

Casa de brokeraj Tradeville, care a "listat" companii străine precum Dior şi Danone pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), va lua decizia de a aduce acţiunile Facebook la Bucureşti doar după ce reţeaua de socializare se va lista pe bursa americană. Până atunci, brokerul îşi propune să aducă acţiunile altor zece companii americane.

341 afișări
Imaginea articolului Până la listarea Facebook, Tradeville vrea să aducă zece companii americane la Bucureşti

Până la listarea Facebook, Tradeville vrea să aducă zece companii americane la Bucureşti (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)

Listarea Facebook, pentru care nu a fost avansată o dată exactă, dar care ar putea avea loc în luna mai, este de departe cea mai importantă listare din acest an în SUA. Cea mai populară reţea de socializare din lume a început deja oferta de acţiuni în vederea listării prin care vrea să strângă 5 miliarde de dolari de la investitori.

Pentru ca şi românii să poată investi în acţiunile Facebook, cea mai simplă şi ieftină soluţie este listarea acţiunilor pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS al BVB, aşa cum s-a întâmplat şi cu acţiunile Danone, Dior sau L'Oréal, companii listate pe burse străine, dar care se pot tranzacţiona şi la Bucureşti după ce casa de brokeraj Tradeville le-a adus la tranzacţionare pe ATS.

"Strategia noastră este de a oferi investitorilor români acţiuni americane care pot reprezenta alternative viabile, într-o formulă de tranzacţio­nare pe care deja o cunosc. Astfel, dorim să aducem pe BVB acţiunile a zece companii ame­ricane când modificările Codului BVB - operator de sistem - vor permite. Selecţia acţiunilor are la bază şi un chestionar realizat în rândul clienţilor noştri. Facebook se bucură de notorietate, însă nu este unicul criteriu pe care îl luăm în considerare. Decizia de a oferi investitorilor români pe bursa de la Bucureşti acţiunile reţelei de socializare o vom lua după ce compania va fi listată în SUA, moment în care va fi posibilă şi aducerea titlurilor acesteia pe sistemul alternativ al BVB", a spus Victor Stănilă, PR manager la societatea de brokeraj Tradeville.

Citeşte mai multe despre aducerea la Bucureşti a zece companii americane pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici