PDL a trimis-o pe fosta şefă de cabinet a lui Boc să supravegheze o piaţă de 30 mld. euro

Numele candidaţilor pentru funcţiile de conducere de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, de la Asigurări şi de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private au venit în plicuri închise, direct de la centrul partidelor politice.

1236 afișări
Imaginea articolului PDL a trimis-o pe fosta şefă de cabinet a lui Boc să supravegheze o piaţă de 30 mld. euro

Stefania Ferencz (Imagine: Ziarul Financiar)

Parlamentarii au validat săptămâna aceasta noi mem­bri în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care supraveghează Bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare de 22 de miliarde de euro, şi modul în care sunt administrate activele de circa 7 mld. euro ale Fondului Proprietatea, SIF-urilor şi fondurilor de investiţii, însă niciunul dintre noii membri nu are experienţă pe piaţa de capital care să-l recomande pentru o asemenea poziţie.

Plicul cu recomandările de partid şi nu experienţa profesională a contat pentru parlamentari când au ales noile conduceri ale CNVM. Astfel, Ştefania Ferencz, de profesie avocat şi fără niciun fel de experienţă pe bursă, a ajuns să supravegheze piaţa de capital, singurul lucru care o recomandă fiind că a fost şefa de cabinet a fostului prim-ministru Emil Boc, în timp ce Carmen Negoiţă (tot avocat), fosta soţie primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă (membru important al PD-L), a fost numită în funcţia de preşedinte al comisiei.

Carmen Negoiţă a ajuns membră a CNVM în urmă cu cinci ani la fel, fără a avea experienţă în domeniu, şi o înlocuieşte acum pe Gabriela Anghelache, şefa catedrei de monedă şi profesor de pieţe de capital la Academia de Studii Economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici