Peste 700 milioane dolari, costul giganticei pene de curent care a lovit Turcia

Pana de curent masivă care a afectat aproape tot teritoriul turc pe 31 martie a blocat producţia şi trasportul producând economiei Turciei pagube de peste 700 mil. dolari, în condiţiile în care produsul intern dintr-o singură zi este de 2,2 mld. dolari, scrie Hurriyet.

675 afișări
Imaginea articolului Peste 700 milioane dolari, costul giganticei pene de curent care a lovit Turcia

Peste 700 milioane dolari, costul giganticei pene de curent care a lovit Turcia (Imagine: Victor Ciupuliga/Arhiva Mediafax Foto)

 „O oră fără energie costă Turcia până la 100 mil. dolari”, a estimat Nurettin Özdebir, preşedintele Camerei de Industrie de la Ankara.

Pana a durat până la nouă ore şi a lovit toate regiunile, cu excepţia uneia care s-a aprovizionat cu energie din Iran.

Incidentul a blocat transportul în comun în condiţiile în care trenurile, metroul şi tramvaiele nu au mai putut circula.

Citeşte mai multe despre pagubele produse de pana de curent din Turcia pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici