Povestea fostului director general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers. Ura România când a ajuns aici şi a ajuns să se îndrăgostească de ea până peste cap

În aproape un deceniu la vârful băncii din Cluj, Robert Rekkers a adus acţionarilor băncii profituri de 400 mil. euro, dar a şi trăit momente dramatice în toamna lui 2008, atunci când a izbucnit criza, iar BNR a acordat Băncii Transilvania, peste noapte, un împrumut de urgenţă care a salvat-o de la o criză de lichiditate.

1171 afișări
Imaginea articolului Povestea fostului director general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers. Ura România când a ajuns aici şi a ajuns să se îndrăgostească de ea până peste cap

Robert Rekkers (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

La finalul lunii decembrie anul trecut, Robert Rekkers, de 9 ani la cârma Băncii Transilvania, a fost invitat la evenimentul "Meet the CEO" al săptămânalului BUSINESS Magazin. Una dintre întrebări a fost "mai rămâneţi la Banca Transilvania? ", iar răspunsul lui Rekkers a fost: "Eu rămân aici cât doresc acţionarii să lucreze cu mine".

Nimeni din cei prezenţi la acea întâlnire nu ştia că între principalii acţionari, board şi Robert Rekkers erau de mai multe luni discuţii privind situaţia lui. El ceruse o prelungire a mandatului de CEO, care expira în aprilie 2012, pe încă doi ani. Asta ar fi însemnat a patra prelungire consecutivă.

Acţionarii însă nu mai voiau să-i prelungească mandatul, considerând că deja era prea mult, iar modelul lui de "CEO de vreme bună", de expansiune rapidă atunci când economia creşte în ritmuri înalte, şi-a atins limita, iar banca are nevoie de un alt tip de CEO mai conservator, mai aşezat şi low profile, având în vedere condiţiile dificile din economie.

Aşa s-a scris o istorie de aproape 9 ani între Robert Rekkers, un olandez care a aterizat în 1998 în România, pe o vreme oribilă, la conducerea filialei de la Bucureşti a grupului olandez ABN Amro, şi Transilvania, banca cu capital majoritar românesc, boardul acesteia şi mai ales Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre fondatorii băncii.

Citeşte mai multe despre istoria fabuloasă a lui Robert Rekkers în România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici