Preţul petrolului a scăzut cu trei dolari

Preţul petrolului a scăzut joi cu trei dolari după ce revizuirea în scădere a estimărilor de creştere economică din SUA pentru acest an şi 2012, precum şi reducerea producţiei industriale din China au provocat temeri legate de nivelul cererii.

231 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a scăzut cu trei dolari

Preţul petrolului a scăzut cu trei dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut cu 3,59 dolari, la 110,62 dolari pe baril, iar la ora 12:00 GMT era tranzacţionat la circa 111 dolari pe baril.

Petrolul destinat pieţei americane a fost cotat în scădere cu 2,76 dolari, la 92,67 dolari pe baril.

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a revizuit miercuri în scădere estimările privind creşterea PIB la 2,7-2,9% pentru acest an, de la ritmul de 3,1-3,3% prognozat în aprilie, iar pentru 2012 banca anticipează o creştere economică de 3,3-3,7%, uşor mai atenuată faţă de cifrele de 3,5-4,2% prezentate anterior.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, nu a oferit niciun indiciu privind continuarea măsurilor de stimulare petnru accelerarea creşterii, ceea ce a dezamăgit investitorii şi a influenţat negativ pieţele mărfurilor, de la aur la petrol.

"Nu văd nimic care să stimuleze piaţa petrolului", a declarat Robert Montefusco, broker la firma Sucden Financial din Londra.

El a arătat că preţurile au fost prea ridicate o lungă perioadă de timp, iar toţi factorii fundamentali indică declinul pieţei.

Presiunile asupra cotaţiei petrolului au fost amplificate de aprecierea dolarului, din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, şi datele negative din industria chineză.

Petrolul a fost cotat miercuri în creştere cu 3%, în urma unor date privind scăderea stocurilor de ţiţei şi benzină în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici