Previziunile pentru 2013 care nu s-au adeverit. Ce i-a luat prin surprindere pe analişti

Revenirea chiar spectaculoasă a unora dintre statele zonei euro, precum şi relansarea economiei Japoniei au fost doar câteva dintre surprizele care au contrazis previziunile pentru acest an ale multor analişti, care se aşteptau la o creştere spectaculoasă în Statele Unite şi China şi la avântul statelor emergente, potrivit publicaţiei britanice Citywire.

1368 afișări
Imaginea articolului Previziunile pentru 2013 care nu s-au adeverit. Ce i-a luat prin surprindere pe analişti

Previziunile pentru 2013 care nu s-au adeverit: Revenirea chiar spectaculoasă a unora din economiile europene şi deflaţia i-au luat prin surprindere pe analişti (Imagine: Shutterstock)

Pentru al treilea an la rând analiştii şi-au imaginat că situaţia economiei mondiale se va îmbunătăţi mai ales cu ajutorul venit din partea SUA şi a Chinei şi s-au aşteptat ca prea puţine să se întâmple în Europa. Mai mult, ei dădeau ca sigură reintrarea Marii Britanii în recesiune. Mai niciunul dintre analişti nu a dat atenţie economiei japoneze şi planului de relansare din Japonia. Totodată, puţini credeau că inflaţia va decelera.

Povestea anului 2013 a fost diferită în aproape toate privinţele. SUA şi China au dezamăgit din nou, ca şi tot blocul emergent. Economia Marii Britanii nu numai că a evitat recesiunea, dar şi-a revenit spectaculos, în mare parte datorită însănătoşirii pieţei imobiliare. PIB-ul a accelerat cu 0,8% în trimestrul al treilea, cel mai rapid avans din ultimii trei ani. „Aceasta arată că eforturile Marii Britanii dau roade, iar ţara este pe drumul spre prosperitate“, declara ministrul de finanţe britanic George Osborne. În zona euro, revenirea a venit în trimestrul al doilea, cu un ritm slab, aşa cum s-a anticipat.

Citeşte mai multe despre previziunile pentru 2013 care nu s-au adeverit pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici