Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor meteo. 2016, cel mai slab an din ultimii 100

Producţia globală de vin este aşteptată să scadă cu 5% în 2016, din cauza condiţiilor meteo extreme, înregistrându-se astfel unul dintre cele mai slabe rezultate din ultima sută de ani, anunţă Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), potrivit CNN.

1492 afișări
Imaginea articolului Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor meteo. 2016, cel mai slab an din ultimii 100

Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor meteo. 2016, cel mai slab an din ultimii 100 (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Schimbările climatice reprezintă principala cauză a declinului producţiei, susţin reprezentanţii OIV.

„Odată cu încălzirea globală, suntem martorii unei creşteri a frecvenţei evenimentelor neobişnuite, care durează mai mult şi se desfăşoară la o scară mult mai mare”, susţine Jean-Marie Aurand, directorul OIV, citat de Reuters.

Mari scăderi ale producţiei sunt aşteptate, în 2016, în ţări precum Chile şi Argentina, recunoscute pentru plantaţiile de struguri pentru vinul roşu precum Cabernet Sauvignon şi Malbec. Ţările au avut de suferit în urma ploilor cauzate de El Niño. Producătorii renumiţi la nivel mondial precum Africa de Sud şi Franţa au fost, de asemenea, influenţaţi de condiţiile meteo neprielnice, dar creşterile din ţări precum Australia, Statele Unite şi Spania sunt aşteptate să compenseze o parte dintre pierderi.

TITLURILE ZILEI

Nu este clar dacă şi consumatorii de vin vor fi afectaţi din cauza producţiei scăzute. Reprezentanţii OIV susţin că este prea devreme pentru pronosticuri legate de consumul de vin din 2016, dar este aşteptat să crească faţă de nivelul din 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici