Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului

Proiecte din sectorul petrolului şi gazelor în valoare de 1.500 miliarde dolari sunt în pericol să fie blocate, din cauza preţurilor scăzute ale ţiţeiului care determină cele mai mari companii din lume să restrângă costurile, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă Wood Mackenzie.

357 afișări
Imaginea articolului Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului

Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Producătorii de petrol şi gaze intenţionează să reducă cheltuielile cu 20%-30%, pe fondul celei mai abrupte scăderi a cotaţiilor ţiţeiului după anii 1980, şi sunt nevoiţi să reducă programele de investiţii şi să amâne proiectele care sunt prea scumpe la un nivel al preţurilor de circa 50 de dolari pe baril, se arată în raportul citat de MarketWatch.

Companiile au redus costurile cu 220 de miliarde de dolari pentru 2015 şi 2016, comparativ cu estimările realizate de Wood Mackenzie înainte de prăbuşirea preţurilor petrolului.

TITLURILE ZILEI

Majoritatea economiilor sunt concentrate pe exploatările terestre din America de Nord, iar la nivel mondial au fost amânate aproape 50 de proiecte.

"Sunt necesare măsuri suplimentare pentru a ţine sub control preţurile", afirmă James Webb, director la Wood Mackenzie, avertizând că simpla restrângere a serviciilor va fi insuficientă pentru îndeplinirea reducerilor de costuri necesare în industria petrolieră.

Totuşi, mulţi producători beneficiază deja de costuri mai mici de producţie, datorită progreselor tehnologice.

Royal Dutch Shell, de exemplu, a decis în iulie să continue dezvoltarea proiectului Appomattox, în apele adânci din Golful Mexic, după ce a reuşit să reducă cheltuielile cu 20%.

Exxon Mobil a anunţat în raportul aferent rezultatelor financiare din trimestrul doi că a tăiat costurile de servicii de inginerie şi lucrări de construcţii cu cel puţin 10%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici