RAAN vrea să construiască o termocentrală de 350 milioane de dolari cu companii chineze

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) are în plan construcţia unei unităţi de producţie a electricităţii de circa 350 milioane dolari, proiect de care sunt interesate trei companii din China, a declarat joi Rodin Traicu, membru al Comisiei de Servicii şi Industrii din Camera Deputaţilor.

485 afișări
Imaginea articolului RAAN vrea să construiască o termocentrală de 350 milioane de dolari cu companii chineze

RAAN vrea să construiască o termocentrală de 350 milioane de dolari cu companii chineze (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Unitatea ar urma să aibă 270-290 MW capacitate instalată, iar licitaţia pentru selectarea investitorilor este programată să aibă loc în ianuarie sau februarie anul viitor.

Potrivit lui Traicu, trei companii din China sunt interesate să participe la acest proiect, care va folosi cărbunele pentru producţia electricităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici