România pierde anual 400 milioane euro pentru că nu reabilitează sistemul de termoficare

Reabilitarea sistemului de termoficare ar presupune o investiţie de 3,6 miliarde euro, iar fără aceasta România pierde anual 400 milioane euro, a declarat, joi, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

19 afișări
Imaginea articolului România pierde anual 400 milioane euro pentru că nu reabilitează sistemul de termoficare

România pierde anual 400 milioane euro pentru că nu reabilitează sistemul de termoficare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Gazele reprezintă soluţia pentru zona pe care România nu a rezolvat-o în ultimii 20 de ani, sistemul centralizat de termoficare. Sistemul arde 400 milioane euro, arde la propriu aceşti bani în fiecare iarnă, iar din 2000 până azi a ars 4,5 miliarde euro. Dacă i-am fi alocat pentru renovarea sistemului de distribuţie, ar fi costat 3,6 miliarde euro", a afirmat Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici