Românii nu mai merg la supermarket şi hipermarket. Care sunt noile locuri preferate pentru cumpărături

Românii au redus în ultimii doi ani vizitele la supermarket şi hipermarket, în condiţiile în care în această perioadă salariile au fost reduse, taxele majorate şi în consecinţă consumul a scăzut.

73 afișări
Imaginea articolului Românii nu mai merg la supermarket şi hipermarket. Care sunt noile locuri preferate pentru cumpărături

Românii nu mai merg la supermarket şi hipermarket. Care sunt noile locuri preferate pentru cumpărături (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, dacă în 2008 un român mergea de 5 ori pe lună la hipermarket şi de 6 la supermarket, în 2010 numărul vizitelor scăzuse la 3 şi respectiv 4, potrivit unei analize a companiei de cercetare de piaţă Nielsen România. La polul opus vizitele la magazinele de tip discount, caracterizate prin preţuri mai ieftine, au crescut faţă de 2008. În anii de criză preţul a fost principalul argument de achiziţie, de aceea magazinele de tip discount au câştigat teren. Astfel, un român a mers în 2009 şi 2010 în medie de 4 ori pe lună la un magazin de profit, faţă de trei ori în 2008.

"2010 a fost anul în care frecvenţa vizitelor la magazinele de comerţ modern precum hipermarketuri şi supermarketuri a continuat să scadă. În acelaşi timp, comerţul tradiţional s-a chinuit să menţină ritmul vizitelor constant cu cel din anii precedenţi, pentru a încerca să îşi readucă vânzările pe un trend ascendent", spun reprezentanţii Nielsen.

Citeşte mai multe despre noile locuri pentru cumpărături ale românilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici