Românii plecaţi în străinătate închiriază, când se întorc în ţară, maşini mai scumpe decât străinii

Românii care muncesc în străinătate şi se întorc vara în ţară vor să închirieze, în general, maşini mai scumpe comparativ cu cele pe care le preferă străinii care vin să-şi facă concediile în ţara noastră, reiese dintr-un studiu publicat miercuri de compania de închirieri auto Enterprise România.

2106 afișări
Imaginea articolului Românii plecaţi în străinătate închiriază, când se întorc în ţară, maşini mai scumpe decât străinii

Românii plecaţi în străinătate închiriază, când se întorc în ţară, maşini mai scumpe decât străinii

„August, fiind o lună aglomerată, cei care închiriază maşini în ţară au şanse să primească un upgrade de clasă, pentru că - având o rezervare anterioară - este posibil ca flota să fie deja ocupată. Adică, dacă au plătit pentru o maşină de tipul Opel Astra, din clasa compact, care acum este închiriată altor clienţi, poate la un preţ mai bun pentru companie, acesta poate primi un upgrade, station wagon sau SUV”, a mai spus George Tacciu.

Perioada de vârf a verii pentru închirierea de maşini în România este 1-25 august, intervalul în care majoritatea românilor din străinătate intră în concediu. În această perioadă, cererea de maşini de pe piaţă depăşeşte oferta. Închirierea unei maşini costă, în medie, în funcţie de marcă şi tip, între 25 şi 120 de euro, dar poate ajunge şi la 189 de euro pe zi.

„Străinii închiriază, în medie, în această perioadă o maşină pentru 6,7 zile, românii care se întorc din străinătate pentru 17 zile, iar românii care locuiesc în România - pentru 11 zile”, mai arată autorii studiului.

Touring Rent Auto funcţionează din 2001, iar din 2014 reprezintă brandul Enterprise Rent-A-Car, cel mai mare la nivel mondial. În România, Enterprise - companie de închirieri auto care face parte din grupul Eurolines, deţinut de omul de afaceri Dragoş Anastasiu - deţine o flotă de 1.000 de maşini cu cele mai noi modele de Opel şi Renault şi are agenţii deschise în toate aeroporturile din oraşele mari - Otopeni, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi şi Sibiu. Enterprise Rent-A-Car a fost inaugurată în SUA, 1957, iar astăzi este prezentă în 85 de ţări şi are peste 7.500 de birouri.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici