Românii produc pantofi de 1,4 miliarde de euro, dar se încalţă cu chinezării. Unde merg pantofii "made in Romania"

România a exportat anul trecut 57 de milioane de perechi de pantofi către unele dintre cele mai puternice economii europene, în frunte cu Italia, Austria, Franţa, Slovacia şi Germania, în valoare totală de 1,4 mld. euro, cifre ce o poziţionează în topul celor mai mari exportatori de încălţăminte din lume.

2228 afișări
Imaginea articolului Românii produc pantofi de 1,4 miliarde de euro, dar se încalţă cu chinezării. Unde merg pantofii "made in Romania"

Românii produc pantofi de 1,4 miliarde de euro, dar se încalţă cu chinezării. Unde merg pantofii "made in Romania" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

„România este căutată şi cunoscută la nivel mondial pentru că produce pantofi buni şi are termene de livrare mici. La preţ, nu ne putem bate cu China sau cu alte state din Asia, însă piaţa locală este căutată de companiile care nu caută doar preţ“, spune Radu Jitaru, care deţine la Braşov o frabrică unde produce lunar 8.000-10.000 de perechi de pantofi.

Deşi produce pentru cele mai mari economii din lume, cu un preţ mediu de 24 de dolari perechea, România poartă pantofi ieftini, made in China, cu un preţ mediu de aproape şase ori mai mic. Mai mult, China este principalul furnizor al pieţei locale de încălţăminte, 70% din pantofii importaţi venind dinspre acest gigant mondial care a inundat piaţa mondială cu produse ieftine.

Citeşte mai multe despre pantofii produşi în România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici