Românul care îl încalţă pe Putin: Povestea pantofilor Maftei şi a familiei care a construit acest brand

S-a mutat din România cu un an înainte de revoluţie în căutarea libertăţii şi a visului american. Nu a reuşit să ajungă în America la vremea respectivă şi s-a stabilit în Viena, unde şi-a continuat un alt vis, moştenire de familie: arta de a face pantofi la comandă, 100% manual.

1095 afișări
Imaginea articolului Românul care îl încalţă pe Putin: Povestea pantofilor Maftei şi a familiei care a construit acest brand

Românul care îl încalţă pe Putin: Povestea pantofilor Maftei şi a familiei care a construit acest brand

Ghidat de pasiune, Alexandru Maftei a transformat în scurt timp numele său într-un brand pentru gentlemeni din întreaga lume. Care este povestea pantofilor Maftei şi a familiei care a construit acest brand?

Nu reuşesc niciodată să te fac să înţelegi importanţa mânecilor, cât de sugestive pot fi degetele mari sau problemele importante care atârnă de vârful unui şiret de ghete" - îi spunea Sherlock Holmes doctorului Watson în clasica poveste "Un caz de identitate" scrisă de Arthur Conan Doyle.

Într-o societate care se confruntă cu grave probleme economice, preocuparea pentru conturarea identităţii prin haine scade, iar accentul nu mai cade pe detalii atât de mult ca în epocile de mult apuse.

Totuşi, există un public select care îşi permite luxul accentuării identităţii prin intermediul hainelor "bespoke" - cele croite pe măsura şi personalitatea cumpărătorului. Iar tendinţa generală de a cumpăra produse în serie este contrazisă chiar de un român devenit unul dintre puţinii pantofari de talie mondială şi furnizorul unor produse apropiate de artă, care l-ar entuziasma până şi pe Sherlock Holmes: Alexandru Maftei.

Citeşte mai departe pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici