Saga şoselelor româneşti, de la fonduri europene la concesiuni: Când vom atinge pragul de 1.000 de kilometri de autostrăzi?

România are în prezent 530 de kilometri de autostrăzi pe care se circulă şi alţi aproape 250 de kilometri de astfel de drumuri care se află încă în construcţie. Alţi 100 de kilometri aşteaptă încă să-şi afle constructorii, în condiţiile în care licitaţiile au fost lansate încă din vara anului trecut, dar câştigătorii nu au fost anunţaţi nici până acum.

455 afișări
Imaginea articolului Saga şoselelor româneşti, de la fonduri europene la concesiuni: Când vom atinge pragul de 1.000 de kilometri de autostrăzi?

Saga şoselelor româneşti, de la fonduri europene la concesiuni: Când vom atinge pragul de 1.000 de kilometri de autostrăzi? (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Pragul de 1.000 de kilometri de autostrăzi, despre care aproape fiecare guvern din ultimii zece ani a tot vorbit, pare deocamdată destul de departe de atins, cel puţin în următorii doi-trei ani. Fondurile europene, cu ajutorul cărora guvernul speră să construiască autostrăzi pe Coridorul IV paneuropean, sunt momentan presuspendate, finanţările de la bugetul de stat pentru infrastructura rutieră au fost tăiate "la sânge", iar guvernul a trecut la o nouă strategie pentru a mai putea construi ceva.

Astfel, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a dat startul la cursa pentru găsirea unui partener privat care să vină cu finanţarea, să construiască, să întreţină şi să opereze şosele.

Citeşte continuarea materialului despre autrostrăzile româneşti pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici