Se contruieşte tot mai mult în jurul Capitalei şi al marilor oraşe. Expert în imobiliare, despre creşterea preţurilor

  • Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,4% în aprilie 2021 faţă de 2020
  • Sectorul rezidenţial a crescut cu +49,7% în aprilie 2021 faţă de aprilie 2020
  • Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,5% în aprilie 2021 faţă de martie
1949 afișări
Imaginea articolului Se contruieşte tot mai mult în jurul Capitalei şi al marilor oraşe. Expert în imobiliare, despre creşterea preţurilor

Se contruieşte din ce în ce mai mult

Se contruieşte din ce în ce mai mult. Volumul construcţiilor a crescut cu 15,4% în aprilie 2021 faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Segmentul clădirilor rezidenţiale a înregistrat cea mai mare creştere, de 49,7%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Cristian Nicola, expert în imobiliare, spune că factorii care au influenţat creşterea sunt cererea din domeniul rezidenţial şi dobânzile foarte mici.

„Avem dobânda de referinţă cea mai mică din istorie plus creşterea costului de construcţii datorate materialelor, dar şi forţei de muncă. Eu cred că se va mai susţine această creştere cel puţin un an de zile. Zona medie a Bucureştiului, toate comunele de lângă, comuna Berceni, Domneşti, Tunari, Otopeni, au atras foarte multe investiţii de dezvoltări de case. Aşteptarea noastră este că preţurile vor creşte pe termen mediu, cel puţin un an de zile”, consideră el.

Dorel Niţă, directorul de cercetare de la Imobiliare.ro, spune unde s-au înregistrat cereri record: „Se dau în continuare credite pentru construcţii şi pentru achiziţie. Ceea ce observăm este o creştere pe zonele preurbane ale marilor oraşe a tendinţei de a achiziţiona case şi terenuri. Terenurile au avut cea mai bună evoluţie, cea mai bună creştere”.

„Sunt proiecte care anul trecut au fost puse în aşteptare. Lumea a devenit încrezătoare şi la acele proiecte care au fost puse în aşteptare a început construcţia lor. De asemenea, cererea este foarte mare şi veniturile populaţiei ne permit să achiziţionăm proprietăţi”, adaugă Antoanela Comşa, manager Gran Via.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici