Situaţiile financiare ale firmelor private şi ale instituţiilor publice pot fi găsite pe data.gov.ro - Mediafax

Situaţiile financiare ale firmelor private şi ale instituţiilor publice pot fi găsite pe data.gov.ro

Situaţiile financiare ale operatorilor economici şi ale entităţilor publice, extrase din documentele depuse de aceştia, au fost încărcate pe portalul data.gov.ro, anunţă Ministerul Finanţelor Publice într-un comunicat de presă de vineri. Site-ul nu funcţionează însă, în pofida lansării anunţate de oficiali.

381 afişări

Imaginea articolului Situaţiile financiare ale firmelor private şi ale instituţiilor publice pot fi găsite pe data.gov.ro

Situaţiile financiare ale firmelor private şi ale instituţiilor publice pot fi găsite pe data.gov.ro

Datele deschise sunt date primare, structurate, procesabile în mod automat şi pot fi utilizate în mod liber, reutilizate şi redistribuite de către oricine în orice scop, inclusiv comercial.

Aceste seturi de date în format deschis vor fi actualizate de două ori pe an, la fiecare şase luni. Iar datele vor putea fi descărcate sau vizualizate o perioadă de 10 ani de la actualizare.

Conform comunicatului, datele în format deschis pot fi utile pentru cercetarea în domeniul economic, cum ar fi evaluarea impactului politicilor economice.

 

Seturile de date au fost încărcate pe portalul data.gov.ro în baza prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr.2045/2018 care modifică şi completează Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finanţelor a informaţiilor privind plătitorii de impozite şi taxe înregistraţi (agenţţi economici şi instituţii publice).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE (MFP) ,
SITUAŢII FINANCIARE ,
FIRME PRIVATE ŞI INSTITUŢII PUBLICE

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.