Şoferii protestează, iar unele benzinării oferă reduceri. Comparaţie între salariul minim şi preţul benzinei în Anglia şi România

Lanţul de supermarketuri Morrisons a generat un adevărat război al preţurilor prin reducerea cu 15 penny (78 de bani), sau aproape 10%, a preţului unui litru de benzină pentru clienţii care cheltuie mai mult de 60 de lire sterline în magazin.

265 afișări
Imaginea articolului Şoferii protestează, iar unele benzinării oferă reduceri. Comparaţie între salariul minim şi preţul benzinei în Anglia şi România

Şoferii protestează, iar unele benzinării oferă reduceri. Comparaţie între salariul minim şi preţul benzinei în Anglia şi România (Imagine: www.zf.ro)

În Marea Britanie, marile lanţuri de supermarketuri precum Tesco, Morrisons sau Sainsbury's sunt jucători importanţi pe piaţa carburanţilor.

Reducerile sunt cele mai mari oferite în Marea Britanie şi vin la scurt timp după ce rivalii de la Tesco le-au acordat clienţilor o reducere de 10 penny dacă cheltuie mai mult de 60 de lire sterline (310 lei).

În condiţiile creşterii preţurilor carburanţilor, mii de britanici se pregătesc să protesteze împotriva scumpirilor înainte ca guvernul să adopte bugetul şi să mărească accizele.

Preţul motorinei a atins în Marea Britanie un preţ record ca urmare a scumpirii petrolului. Preţul mediu al unui litru de motorină este acum de 1,43 de lire sterline (7,4 lei), ceea ce înseamnă că un plin costă mai mult de 100 de lire sterline.

Citeşte mai multe despre reducerile oferite de anumite benzinării din Marea Britanie, pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici