SpaceX poate deveni a doua cea mai mare companie privată din SUA/ Suma incredibilă la care este evaluată

SpaceX se află în mijlocul unei runde de finanţare care a evaluează compania de rachete a antreprenorului Elon Musk la peste 30 de miliarde de dolari, concurând cu Airbnb pentru a doua poziţie în clasamentul celor mai mari companii private din SUA, după Uber (72 mld. dolari), relatează CNN.

1672 afișări
Imaginea articolului SpaceX poate deveni a doua cea mai mare companie privată din SUA/ Suma incredibilă la care este evaluată

SpaceX poate deveni a doua cea mai mare companie privată din SUA/ Suma incredibilă la cât evaluată

SpaceX a anunţat runda de finanţare într-o informare financiară publicată joi. Compania a vândut acţiuni în valoare de 273 milioane de dolari către opt investitori, ceea ce reprezintă doar puţin peste jumătate din acţiunile pe care le-a scos la vânzare luna trecută, pentru a aduna 500 de milioane de dolari.

Dacă SpaceX vinde toate acţiunile, evaluarea companiei va creşte la 30,5 miliarde de dolari. Nu este clar care este termenul limită pentru vânzarea acţiunilor rămase.

La nivel internaţional, SpaceX concurează cu platforma de ştiri chineză Toutiao, evaluată la 75 de miliarde de dolari, şi cu rivalul chinez al Uber, DiDi Chuxing, evaluat la 56 de miliarde de dolari.

SpaceX a fost evaluată la 21 de miliarde de dolari în 2018, în urma unei runde de finanţare care a strâns 350 milioane dolari, prin vânzarea de acţiuni cu 169 dolari. Acţiunile vândute acum sunt cu 10% mai scumpe, la 186 dolari, potrivit documentului citat mai sus.

În ultimul deceniu, compania a devenit unul dintre cei mai aglomeraţi furnizori de servicii spaţiale din lume, pentru sateliţi ai companiilor comerciale, pentru NASA şi pentru armata americană.

SpaceX se pregăteşte, de asemenea, să lanseze astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională, conform unui contract cu NASA.

În septembrie, Spacek estimat de Musk va cheltui între 2 şi 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei nave spaţiale foarte puternice şi a unui sistem de rachete.

SpaceX intenţionează să trimită turişti în spaţiu şi, în cele din urmă, oameni pe Marte. Musk a anunţat anul trecut că miliardarul japonez Yusaku Maezawa a făcut un plătit o călătorie în jurul Lunii pentru el şi şase până la opt artişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici