Statul schimbă radical regimul impozitelor pe venit şi CAS. Cine trebuie să depună Declaraţia unică

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul Ordonanţei de Urgenţă ce stabileşte regimul Declaraţiei unice prin care contribuabilii din diverse categorii vor depune un singur formular la Fisc, raportându-şi veniturile şi oferind baza de calcul pentru impozitul pe venit şi pentru contribuţiile sociale.

11656 afișări
Imaginea articolului Statul schimbă radical regimul impozitelor pe venit şi CAS. Cine trebuie să depună Declaraţia unică

Statul schimbă radical regimul impozitelor pe venit şi CAS. Cine trebuie să depună Declaraţia unică

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Proiectul de act normativ vizează modificarea Legii nr. 263/2010 în sensul simplificării legislaţiei în ceea ce priveşte declaraţiile de asigurare pentru anumite categorii de asiguraţi ai sistemului public de pensii, completarea categoriilor de asiguraţi cu persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, drepturi de autor, dispoziţii cu referire la determinarea stagiului de cotizare pentru aceste categorii de asiguraţi, stabilirea unui plafon minim care să constituie baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru aceste categorii de asiguraţi.
În domeniul contribuţiilor sociale obligatorii, proiectul de act normativ, îşi propune să reglementeze situaţia asigurării facultative în sistemul public de pensii pe baza contractului de asigurare socială, prin care se stabileşte un plafon minim la nivelul salariului minim brut pe ţară.
De asemenea, prezentul proiect de act normativ propune modificarea Legii nr. 263/2010 în sensul punerii în acord cu Legea nr. 227/2015, instituirea unor reguli procedurale de acţiune în situaţia anumitor categorii de asiguraţi care realizează venituri din activităţii ndependente, persoane asigurate în raport de veniturile realizate.
Prin urmare, proiectul de act normativ îşi propune corelarea prevederilor Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici